(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Vepřová tyrolská játra-děkuji Norfáně
Potřebné ingredience
Suroviny: 1kg jater 2 mrkve 1 petržel 1/2 celeru 1 cibule 2pl sádla 200ml mléka 1-1,5l vývaru mletý pepř sůl 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy 1/2kl tymiánu 2pl hladké mouky 2pl zakysané smetany šťáva z půlky menšího citronu
Postup přípravy
Postup
Játra si očistíme odblaníme, posypeme pepřem a necháme v chladu odležet.
Cibulku si očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Kořenovou zeleninu očistíme, opereme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Do hrnce si dáme rozpustit sádlo, na sádle opečeme ze všech stran játra, vyjmeme a necháme stranou.
Po játrech vložíme do hrnce nakrájenou cibulku, krátce osmahneme. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme 8-10minut. Ke kořenové zelenině přidáme játra, zalejeme vývarem, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Dusíme pod poklicí do měkka.
Dáme hrnec z plotny, játra vyjmeme a necháme na teple.
Koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Dáme vařit na plotnu.
Mouku rozmícháme v mléce, přilejeme do vroucí omáčky za stálého míchání, osolíme a vaříme za občasného míchání 20 minut. Odstavíme a přimícháme 2pl zakysané smetany a šťávu z citronu.
Játra nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.
Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem.
Játra si očistíme odblaníme, posypeme pepřem a necháme v chladu odležet.
Cibulku si očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Kořenovou zeleninu očistíme, opereme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Do hrnce si dáme rozpustit sádlo, na sádle opečeme ze všech stran játra, vyjmeme a necháme stranou.
Po játrech vložíme do hrnce nakrájenou cibulku, krátce osmahneme. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme 8-10minut. Ke kořenové zelenině přidáme játra, zalejeme vývarem, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Dusíme pod poklicí do měkka.
Dáme hrnec z plotny, játra vyjmeme a necháme na teple.
Koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Dáme vařit na plotnu.
Mouku rozmícháme v mléce, přilejeme do vroucí omáčky za stálého míchání, osolíme a vaříme za občasného míchání 20 minut. Odstavíme a přimícháme 2pl zakysané smetany a šťávu z citronu.
Játra nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.
Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mia 5
(upraveno)
10. 11. 2018, 14:08
krišon
(upraveno)
10. 11. 2018, 13:23
Vynikající i bez mouky, omáčka fantastická
patlamatla
(upraveno)
7. 4. 2014, 12:27
Díky za receptík je fakt luxusní.
nekup to
(upraveno)
11. 1. 2014, 20:22
To vypadá zajímavě, určitě zkusím
laskonka333
(upraveno)
20. 4. 2013, 13:31
veru dala by som si
vikina75
(upraveno)
20. 4. 2013, 11:39
Právě jsem dovařila, omáčka je luxusní, dělala jsem s rýží, díky za recept
mirka3333
(upraveno)
13. 1. 2013, 11:20
Vyzkoušela jsem tento recept a musím říci,že užasné.Bála jsem se jestli se mi vše podaří ale povedlo se a draha polovička si mlaskal jak je to dobré .
Arěv52
(upraveno)
20. 12. 2012, 19:08
Zítra vyzkouším, přemýšlela jsem jak ty játra mám zítra udělat a už nyní vím. Děkuji moc za nápad.
honina
(upraveno)
20. 12. 2012, 19:04
Toto jsem jedla kdysi ve škole a byla to obří dobrota. určitě vyzkouším